Sauna remontti ja tunnelman luonti materiaalivalinnoilla

Saunaa remontoidessa löylytilan yleisilmeeseen ja saunan tunnelmaan päästään parhaiten vaikuttamaan sopivilla laude- ja pintamateriaalivalinnoilla sekä värimaailman hallinnalla. Munkkiniemen Remonttiapu on toteuttanut lukemattomia remontteja historiansa aikana ja autamme mielellämme sauna remonttisi suunnittelussa ja toteutuksessa. Ohessa muutamia höydylliseksi näkemiämme vinkkejä saunan materiaalivalintojen suhteen.

Sauna remontti ja panelointimateriaalien valinta

Löylytilan näkyvissä olevat paneloinnit ja listoitukset ovat ratkaisevassa roolissa saunan tunnelman luomisessa. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että panelointimateriaalien tulee olla huokoista sekä mahdollisimman vähäpihkaista ja –oksaista puuta. Suosittuja materiaaleja ovat mm. perinteisesti käytetyt kuusi ja mänty, sekä viime vuosiona suureen suosioon nousseet  tervaleppä, haapa ja tuija. Kotimaisten vaihtoehtojen lisäksi apassi on kevyenä materiaalina yleistynyt saunojen sisustuksessa.

Saunassa puumateriaalit joutuvat kosteus- ja lämpötilavaihtelujen johdosta kovalle rasitukselle, joten suosittelemmekin pintakäsiteltyjen materiaalien käyttöä. Imeytyessään puun solukkoon, pintakäsittelyaineet vähentävät kosteuden ja lian imeytymistä sekä materiaalin rakenteellisia muutoksia. Myös puun lämpökäsittely ilman lisäaineita on noussut erittäin suosituksi menetelmäksi viime aikoina. Lämpökäsittely pienentää puun kosteuselämistä ja parantaa kulutuskestävyyttä, joten lämpöpuu sopiikin erinomaisesti myös saunan sisustukseen.

Sauna remontti ja laudemateriaalien valinta

Lauteille paneloinnissa suosittu mänty on parhaimmillaankin turhan pihkaista, mutta kuusi pitää edelleen pintansa myös lauiteiden suosikkimateriaalina. Kuusen ykköshaastajana toimii suosiotaan tasaisesti kasvattava tervaleppä, mutta myös haapa, jättiläistuija ja apatsi ovat yleisiä valintoja lauteiden materiaaliksi. Lähtökohtana laudemateriaalin valinnassa on kestävyys ja helppohoitoisuus, sekä luonnollisesti hyvä istumistuntuma.

Puun lisäksi myös erilaiset lämmitettävät ja helppohoitoiset keraamiset ratkaisut ovat mahdollinen vaihtoehto nykypäivän sauna remonttien kohdalla ja esimerkiksi lämmitettävä jalkataso tuo saunaelämykseen erittäin miellyttävän lisänsä.

Sauna remontti ja värimaailmalla luodaan haluttu fiilis

Väreillä on valtava merkitys yleistunnelman luomiseen kaikessa sisustuksessa, eikä sauna remontti ole tässä asiassa poikkeus. Tasaisella värityksellä ja luonnollisuudella luodaan hillittyä ja rauhallista tunnelmaa, eloisuutta taas saadaan aikaiseksi rohkeammalla värien ja materiaalien käytöllä ja erilaisilla vivahteilla. Puu kuin puu saadaan käytännössä hyvinkin persoonallisen näköiseksi sopivilla pintakäsittely- ja vivahdevaihtoehdoilla ja eri puulajeja ja pintakäsittelyjä yhdistelemällä luodaan helposti vaihtelua väritykseen.

Myös valaistuksella on iso merkitys värimaailman hallintaan ja täydellinen sauna remontti ottaakin aina huomioon myös ammattimaisen valaistussuunnittelun. Esimerkiksi hyvin suunniteltu epäsuora valaistus tuo erinomaisesti esille puun luonnollisen kauneuden, korostaa muotoja ja pehmentää värimaailmaa.

Oli unelmiesi sauna sitten millainen tahansa, Munkkiniemen Rakennusapu tarjoaa ammattitaitoisen palvelunsa käyttöösi ja hoitaa sauna remonttisi kustannustehokkaasti ja nopeasti. Ota meihin yhteyttä, niin teemme ilmaisen sauna remonttisuunnitelman ja tulemme tarvittaessa arviokäynnille katsomaan kohdetta paikan päälle. Luomme kokonaisvaltaisen ratkaisun ja huolehdimme myös tarvittavien rakennusmateriaalien toimituksesta.