Rintamamiestalon remontti ja peruskorjausikä viimeistään nyt käsillä
– tämän muistilistan avulla rintamamiestalo remontti onnistuu

Sotien jälkeen rakennetut, rintamamiestaloiksi ristityt tyyppitalot ovat viimeistään nyt saavuttaneet peruskorjausikänsä. Kaikkiaan näitä 1,5-kerroksisia harjakattoisia puutaloja löytyy Suomesta noin 150 000 kappaletta ja yleisesti ottaen varsinkin rintamamiestalojen lämmöneristys ja ilmanvaihto kaipaavat pikaista päivitystä.

Rintamamiestalon remontti ja lämmöneristys

Rintamamiestaloista löytyy useita erilaisia variaatioita, mutta yleisimmin talot on eristetty joko sahan- tai kutterinpurulla. Tällaista eristämistä ei enää nykypäivänä pidetä riittävänä ja rintamamiestalot kärsivätkin usein heikosta lämmöneristyskyvystä ja ilmanvaihdosta, joka näkyy kovissa lämmityskustannuksissa ja asumismukavuutta heikentävänä vetoisuutena. Rintamamiestalo remontti lähteekin useimmiten liikkeelle lisäeristämisestä ja ikkunoiden vaihdosta.

Mikäli rintamamiestaloa ei ole eristetty kunnolla, kosteus- ja homevauriot ovat väistämättömiä. Toteutamme lämmöneristyksen remontin korjaamalla ensin jo syntymään päässeet vauriot, jonka jalkeen parannamme rakenteen lämmöneristyskykyä ja tiiviyttä. Näin sekä asumisolosuheet että energiataloudellisuus paranevat huomattavasti.

Rintamamiestalon remontti ja ikkunaremontti

Rintamamiestalojen ikkunat ovat auttamattomasti vanhanaikaisia ja heikkoja eristämään ääntä ja lämpöä. Vaihtamalla vanhat puukarmilliset ikkunat nykyaikaisiin ja kestävämpiin aluuminikarmillisiin malleihin, lämmöneristys paranee ja lämmityskustannukset pienenevät, ääneneristys paranee, sekä ikkunoiden huollettavuus helpottuu.

Rintamamiestalon remontti ja vesikatto

Eristysremontista ei juuri ole hyötyä, jos vesikatto ei ole tiivis. Varsinkin lämmitetyissä ullakkotiloissa kosteusvauriot saattavat muhia pitkäänkin ennen niiden huomaamista. Vesikaton vedenpitävyys onkin siis syytä tarkastaa huolellisesti ja sisällyttää tarvittaessa katon korjaus rintamamiestalo remonttiin.

Rintamamiestalon remontti ja kosteat tilat

Kosteiden tilojen tekniset ratkaisut ovat rintamamiestalojen yleinen vitsaus. Rakenteita ei ole alunperin suunniteltukaan kestämään nykypäivän kosteusrasitusta ja kosteusteknisen toiminnan ymmärryksen puute näkyy niin vedeneristyksessä kuin ilmanvaihdossakin. Kosteat tilat onkin syytä remontoida kokonaisuudessaan ja päivittää rakenne nykyajan käyttötarkoitusten vaatimusten mukaiseksi. Samalla tarkastetaan putkien ja vesikalusteiden kunto ja varmistetaan, ettei rakenteissa muhi piileviä vaurioita.

Rintamamiestalon remontti ja kylmät aputilat asuinkäyttöön

Rintamamiestalojen kylmät aputilat muunnetaan mielellään asuinkäyttöön peruskorjauksen yhteydessä. Kellaritilojen suosikkomuunnos on saunan rakentaminen, kun taas ullakkotilat muuttuvat kätevästi perheenlisäyksen vaatimaksi asuintilaksi tai harrastetiloiksi jne. Kellarin muuntaminen kosteiksi tiloiksi on toteutettava huolellisesti ja huolehdittava mm. kosteuseristysten ja salaojituksen toimivuudesta. Kannattaa pitää myös mielessä, että rakennuksen osan käyttötarkoituksen muuttaminen vaatii rakennusluvan.

Munkkiniemen Remonttiapu on toteuttanut ammattitaidolla laadukkaita remontteja pääkaupunkiseudulla lähiympäristöineen jo vuodesta 1985 lähtien. Ole meihin yhteydessä, niin teemme ilmaisen remonttisuunnitelman ja aloitetaan yhdessä rintamamiestalon remontti.